«
  1. Anasayfa
  2. Sağlık
  3. Orta Doğu, Türkiye ve Afrika bölgesindeki profesyonel oyuncuların yüzde 36’sı ruh sağlığı durumundan endişe ediyor

Orta Doğu, Türkiye ve Afrika bölgesindeki profesyonel oyuncuların yüzde 36’sı ruh sağlığı durumundan endişe ediyor

orta-dogu-turkiye-ve-afrika-bolgesindeki-profesyonel-oyuncularin-yuzde-36si-ruh-sagligi-durumundan-endise-ediyor.jpg

Kaspersky tarafından yürütülen yeni bir küresel anket, performansın oyundaki rolünü ve bunlara yönelik tutumları araştırıyor.

 

Kaspersky tarafından yaptırılan bir ankette, ruh sağlığının profesyonel oyuncuları etkileyen en önemli faktörlerden biri olduğu ve eSpor profesyonellerinin (Orta Doğu, Türkiye, Afrika bölgesindeki 36) diğer oyunculara göre, zihinsel durumları konusunda daha çok endişe duydukları ortaya çıktı. Profesyonel oyuncular sağlıklı alışkanlıklara ve yaşam tarzına büyük önem veriyor -35'i uygun zihinsel hazırlığa dikkat ediyor ve 26'sı yeterince uyumayı unutmuyor. eSpor profesyonellerinin yalnızca 48'i, daha fazla mola vermek veya daha sağlıklı yiyecekler yemek yerine performansı artırmak için oynamaya devam etmeyi tercih ediyor.

 

Yakın tarihli, Winchester Üniversitesi tarafından akıl hastalığının belirtilerine odaklanılarak yürütülen bir araştırmaya göre, esporlarda mücadele edenler arasında bu belirtiler, futbol gibi diğer profesyonel sporlarla karşılaştırılabilir düzeyde gibi gözüküyor. Sonuçlar ayrıca profesyonel oyuncuların uyku sorunları, tükenmişlik ve anksiyete ile karşı karşıya kalabileceğini gösteriyor.

 

Kaspersky anketi, profesyonel oyuncuların -diğerlerinden daha fazla- akıl sağlığı konusunda endişelendiğini kanıtlıyor ve espor profesyonellerinin 88'i, oyunlarda en yüksek performans için sağlığın gerekli olduğu konusunda hemfikir.

 

Ek olarak, profesyonel oyuncular sağlıklarına daha fazla dikkat ediyor gibi gözüküyor. Özellikle, espor profesyonelleri, çoğunlukla sağlıklı alışkanlıklara sahip olmaya önem veriyor -26'sı yeterince uykusunu almış olduğunu düşünüyor, 35'i zihinsel hazırlıklarını unutmuyor ve 26'sı mümkün olduğunda hareket etmek için molalar veriyor gibi gözüküyor.

 

Ayrıca, espor profesyonellerinin 48'i performanslarını artırmak için aralıksız oynamaya devam etmek yerine, uyumak veya daha sağlıklı yemek için mola vermeyi tercih ediyor. Karşılaştırıldığında, en iyi oyun influencerlarının 64'ü sağlıklı aralar vermektense oynamayı yeğlediği görülüyor.

 

Kaspersky Tüketici Ürünleri Pazarlamadan Sorumlu Başkan Yardımcısı Marina Titova, “Oyun turnuvalarındaki rekabet seviyesi son derece yüksek ve hatta bazen gerçek bir spor seviyesinde. Profesyonel oyuncular, zirve adına mücadele etmek ve kapsamlı bir şekilde hazırlanmak için çok zaman harcıyorlar. Belirli oyunlardaki üst seviye yetenek gereksinimine ek olarak, sosyal beceriler de kazanmada büyük rol oynar. Anket araştırmamız, profesyonel oyuncuların 82'sinin kendileri için bunun akıl sağlığı olduğu konusunda hemfikir olduğunu gösteriyor.” diyor. 

 

Raporun tamamına bu bağlantıyı kullanarak ulaşabilirsiniz.

Kaspersky ayrıca yakın zamanda Euronews ile ortak hazırlanan, çevrimiçi oyunlara, esporlara ve bunlarla ilgili güvenlik sorunlarına ayrılmış altı bölümlük bir belgesel dizisi olan 'hacker:HUNTER' Next Level'ı piyasaya sürdü. "Esporun Karanlık Yüzü: Oyuncular Baskıyla Nasıl Başa Çıkıyor?" bölümü, profesyonel oyuncuların baş etmek zorunda olduğu akıl sağlığı sorunlarına ayrılıyor. Bölüm, Tomorrow Unlocked kanalında bu bağlantı aracılığıyla izlenebilir.

Kaspersky, üst düzey işlem performansını ve sağlık sistemi güvenliğini sürdürmek için şunları öneriyor.

 

  • Güçlü, güvenilir bir güvenlik çözümü, özellikle oyun oynarken bilgisayarınızı yavaşlatmadığında size çok yardımcı olacaktır. Ancak aynı zamanda sizi olası her türlü siber tehdide karşı da koruyacaktır.

  • Kimlik avı (phishing) kampanyalarına ve şahsen tanımadığınız oyunculara karşı dikkatli olun. Gelen e-postadaki bağlantı üzerinden yönlendirildiğiniz web sitesini ve açacağınız bir dosyanın uzantısını iki defa kontrol etmeniz iyi bir seçenektir.

  • Oyunları yalnızca resmi sitelerden satın almak ve belirli dönemlerde düzenli olarak tekrarlanan indirimleri beklemek daha güvenlidir – bunlar düzenli olarak gerçekleşir, bu nedenle uzun süre hiçbir şey yapmadan oturmanız gerekmez.

  • Güvenilir güvenlik çözümleri, oyuncular için oluşturulmuş bazı modlarla beraber gelir. Örneğin, yeni Kaspersky çözümlerindeki "Oyun" ve "Rahatsız Etmeyin" modları, kullanıcılar oyun oynarken, film izlerken veya görüntülü görüşme yaparken otomatik olarak açılır ve işleri bittiğinde kapanır. Çalışma, ders çalışma veya oyun amaçlı uygulamalar kullanıldığında, ilgili mod kendini etkinleştirerek görevleri ve bildirimleri gizler. Kullanıcılar, yalnızca dikkat etmeleri gerektiğinde kritik güvenlik uyarıları alırlar.

Raporda Kaspersky, oyuncu kategorilerini şu şekilde tanımlıyor:

 

  • Espor Profesyonelleri

Oyunlardaki performanslarına ekstrem derecede önem veren, son iki yılda turnuvalara katılmış, gelirini oyunlardan elde eden veya ondan bir miktar kazananlar.

  • Amatör Esporcular

Son iki yılda en az bir turnuvaya katılan, turnuva ve yarışmalara katılmayı seven ve oyunculuğu paraya çevirmeye çalışmayanlar.

  • Hardcore Oyuncular

Haftada en az 20 saatini oyun başında geçirenler.

  • Gadget Oyuncular

Oyun performanslarını artırmak adına donanıma, antrenmana ve beslenmeye yatırım yapanlar.

  • Oyun Influencerları

Ayda bir yayın yapan ve en az 1.000 takipçiye sahip olanlar.

  • Üst Seviye Oyun Influencerları

Haftada bir yayın yapan ve en az 10.000 takipçiye sahip olanlar.

 

Kaynak: (BYZHA) – Beyaz Haber Ajansı

Bir Cevap Yaz

Gazete Boğaz Hakkında

Bir Cevap Yaz

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi *