«
  1. Anasayfa
  2. Sağlık
  3. Prof. Siegfried Zielinski “Varyant. Yeni Medya Sanatının Belgelenmesi” Konferans Programı'na Konuk Oluyor

Prof. Siegfried Zielinski “Varyant. Yeni Medya Sanatının Belgelenmesi” Konferans Programı'na Konuk Oluyor

prof-siegfried-zielinski-varyant-yeni-medya-sanatinin-belgelenmesi-konferans-programina-konuk-oluyor.jpg

Sakıp Sabancı Müzesi digitalSSM Arşiv ve Araştırma Alanı’nın yürütücülüğünde gerçekleştirilen “VARYANT. Yeni Medya Sanatının Belgelenmesi” araştırma projesi, Prof. Siegfried Zielinski’nin (European Graduate School) konuşmasına ev sahipliği yapıyor. 

31 Mayıs Çarşamba günü Türkiye saati ile 15.30‘da, Osman Serhat Karaman’ın moderatörlüğünde çevrimiçi olarak gerçekleştirilecek konferansta, Prof. Siegfried Zielinski, sanat ve medya ilişkisinin arkeolojisine ve bu alanda başlattığı Variantology projesine odaklanacak. Konuşmada sanat, bilim ve teknoloji arasındaki dinamik ilişkiler ağı ele alınırken, sonsuz (yeniden) üretilebilirlik çağında bir sanat eserinin özgünlüğü tartışılacak. Saat  15.30’daki konferansı Sakıp Sabancı Müzesi’nin web sitesi üzerinden kayıt yaptıran herkes ücretsiz olarak izleyebilecek. 

Proje kapsamında gerçekleştirilen geçmiş konferans kayıtlarına SSM’nin Varyant. Yeni Medya Sanatının Korunması proje sayfasından ulaşılabilir.

Prof. Siegfried Zielinski hakkında

Siegfried Zielinski, European Graduate School’da (Saas-Fee, CH) Medya Arkeolojisi ve Tekno-Kültür dalında Michel Foucault Profesörü, Budapeşte Sanat Üniversitesi’nde fahri doktor ve profesördür. Zielinski, Berlin Sanat Üniversitesi’nde medya teorisi kürsüsünün başkanlığını yapmış, 2016’ya kadar Vilém Flusser Arşivi’nin direktörlüğünü üstlenmiştir. Köln Medya Sanatları Akademisi’nin kurucu rektörü (1994-2000) ve Karlsruhe Sanat ve Tasarım Üniversitesi rektörü (2016-2018) olarak görev almıştır. Sanat ve medya arasındaki ilişkilerin arkeolojisi ve varyantolojisine odaklanan birçok kitap ve makale yayımlamıştır. Zielinski, Berlin Sanat Akademisi ve Kuzey Ren-Vestfalya Bilim ve Sanat Akademisi üyesidir. ZKM Karlsruhe’de Peter Weibel ile işbirliğinde küratörlüğünü yürüttüğü büyük ölçekli sergilerden bazıları: “Vilém Flusser and the Arts” (2015), “Allah’s Automata” (2015), “Dia_Logos – Ramon Llull and the Combinatorial Arts” (2018), “Art in Motion – 100 Masterpieces with and through Media” (2018).

 

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

Bir Cevap Yaz

Gazete Boğaz Hakkında

Bir Cevap Yaz

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi *