«
  1. Anasayfa
  2. Ekonomi
  3. Risk Raporu Nedir, Neden Önemlidir?

Risk Raporu Nedir, Neden Önemlidir?

Risk Raporu Nedir, Neden Önemlidir?

 Bankalardan daha önce kredi aldıysanız, kredi kartınız da varsa borç ve limit durumlarınızı hesaplamak sizin için kolay olmayacaktır. Özellikle birden fazla sayıda banka ile çalışanlar için bu durum daha karmaşık bir boyut da kazanabiliyor. Hangi bankadaki hangi hesabın borç ya da limiti ne kadar, kredi kartlarının toplam borcu ne kadar gibi soruların yanıtlarını en kolay şekilde öğrenmenin yolu Findeks’ten geçiyor!

Tüm bankalardaki toplam kredi, kredi kartı ve banka hesabı borç ile limit bilgilerini öğrenmek için Findeks tarafından sunulan Risk Raporu hizmetinden faydalanılabilir. Bu rapor sayesinde kişinin tüm ödemelerini tek bir yerden takip etmesi mümkün olabiliyor. Mevduat hesaplarını toplu olarak görmeye de olanak tanıyan risk raporu, kişinin kendi ödeme alışkanlıkları hakkında fikir edinmek için de ideal bir rapordur. Bu nedenle çok sayıda bankayla çalışanlar için risk raporunun hayatı kolaylaştıran en önemli belgelerden biri olduğu söylenebilir.

Risk Raporunda Hangi Bilgiler Yer Alıyor?

Daha önce risk raporu almamış olanlar, bu raporda yer alan bilgilerin neler olduğunu da merak edebiliyor. Öncelikle risk raporunda kişinin kredi notundaki değişimlerin yer aldığını belirtmeliyiz. Kişinin kredi notunun Türkiye ortalaması ile kıyaslaması bilgisi de bulunuyor. Böylelikle kişinin kredi notundaki olumlu ya da olumsuz değişimlerden haberdar olması sağlanıyor.

Kişinin kaç adet kredili ürüne sahip olduğu yani çekilen krediler, kalan borç miktarları gibi bilgiler de risk raporu ile kolaylıkla erişilebilen verilerdir. Tüm bankalardaki kredili ürünlerin limit ve borç bilgilerin de ulaşılabildiğini belirtmeliyiz. Geçmiş ödeme performansı da risk raporunda bulunan bilgiler arasında yer alıyor. Daha önce bankalardan çekilen kredilerin açık mı yoksa kapalı mı olduğu bilgisi de raporda mevcut oluyor.

Findeks tarafından sunulan bu hizmetten faydalanmanın ise gayet kolay olduğunu bilmelisiniz. Findeks internet sitesine uğrayarak risk raporu hakkında daha fazla bilgiye ulaşabilirsiniz. Özellikle söz konusu raporu nerelerde kullanabileceğiniz konusunda bilgiler sitede yer alıyor. Raporu almak için ne yapmanız gerektiği gibi önemli soruların yanıtlarına da bu siteden hemen ulaşabilirsiniz. Artık mali durumunuzu daha fazla kontrol altına almak isterseniz risk raporu hizmetinden hemen faydalanın!

 

 

 

 

 

Bir Cevap Yaz

Gazete Boğaz Hakkında

Bir Cevap Yaz

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi *