«
  1. Anasayfa
  2. Ekonomi
  3. Sağlık Sigortası TSS ile İvme Kazandı

Sağlık Sigortası TSS ile İvme Kazandı

saglik-sigortasi-tss-ile-ivme-kazandi.jpg

Yılın ilk 8 ayında prim üretimi %190,2 büyüyen Tamamlayıcı Sağlık Sigortası, sağlık branşının lokomotifi haline gelmiş durumda. Toplam sağlıkta payı %27,2’ye yükselen TSS’nin hayat dışı prim üretimindeki payı da %4,2’yi buldu. Türkiye’nin en güvenilen insurtech markası Sigortam.net, Tamamlayıcı Sağlık Sigortası’nın (TSS) dikkat çekici yükselişini ve sunduğu cazip avantajları masaya yatırıyor.

 

Türkiye Sigorta Birliği (TSB) tarafından açıklanan verilere göre, Ağustos ayı itibarıyla özel sağlık sigortası ve TSS poliçelerine ilgi hızla büyümeye devam ediyor. Ülkemizde özel sağlık sigortası yaptıranların sayısı 9 milyonu aşarken Tamamlayıcı Sağlık Sigortası yaptıran sigortalı sayısı ise 3 milyon 614 bin kişi olarak kayıtlara geçti. TSS toplam prim üretimi geçen yılın aynı dönemine göre %190,2 artışla 10,6 milyar TL’ye ulaştı. Böylelikle TSS’nin toplam sağlık branşındaki payı  %24,4’ten  %27,2’ye yükselirken, hayat dışı prim üretimindeki payı da %3,4’ten %4,2’ye çıktı.

 

Genel sağlık sigortası kapsamında olmayan tedavileri ve hizmetleri kapsayarak, bireylerin hastane masrafları, ameliyatlar, ilaçlar, laboratuvar testleri ve daha fazlasını içeren geniş bir yelpazede hizmet almasını sağlayan TSS, prim artışlarına bağlı olarak daha cazip hale geldi. 

 

Sağlık Sigortası seçerken kritik soru: “Neye ihtiyacım var?”

Son dönemde maliyet artışının yanı sıra ciddi bir sağlık enflasyonunun söz konusu olması, TSS’yi özel sağlık sigortalarına göre daha uygun prim tutarı sebebiyle özellikle SGK’lılar için cazip bir seçenek haline getiriyor. Bunun yanında, SGK ile anlaşması olmayan hastanelerde de hizmet almak isteyenler, yurt dışı tedavi hizmetlerinin de sağlık sigortası kapsamında olmasını tercih edenler ve serbest meslek çalışanları gibi SGK kapsamında olmayan bireyler için özel sağlık sigortası daha uygun bir çözüm olarak öne çıkıyor.  

 

Dolayısıyla, Sağlık Sigortası seçiminde karar verirken “Neye ihtiyacım var?” sorusu belirleyici hale geliyor.  

 

Sağlık hizmeti sağlayıcıların fiyat artışlarındaki belirsizlikler nedeniyle vatandaşın daha uygun fiyatlarla sağlık hizmetine olan erişimine olanak veren Tamamlayıcı Sağlık Sigortası’na olan rağbetin önümüzdeki dönemde daha da artması bekleniyor.

 

Tamamlayıcı Sağlık Sigortası’ndan kimler faydalanabilir?

Tamamlayıcı Sağlık Sigortası’nı; TC vatandaşı olan ve SGK aktifliği bulunan 0-80 yaş arasındaki herkes satın alabiliyor. Emekli veya çalışan ayrımı olmaksızın SGK’lı ve 80 yaşın altındaki herkes bu poliçenin teminatlarından yararlanabiliyor. Bununla beraber, her sigorta şirketinin Tamamlayıcı Sağlık Sigortası’na giriş yaşı farklılık gösteriyor. Bu nedenle 60 yaş üstü sağlık sigortası yapan şirket sayısının sınırlı olduğunun altını çizmekte fayda var.

 

Eğer ömür boyu yenileme garantisi kazanılmışsa, Tamamlayıcı Sağlık Sigortası her yaşta kullanmaya devam edilebiliyor. Fakat ömür boyu yenileme garantisi kazanılmadıysa sigorta şirketi bu belirlenen yaş sınırından sonra poliçeyi yenilememe hakkına da sahip olabiliyor.

 

Sağlık gibi kişiye özel ve önemli bir konuda kişisel danışmanlığın öneminin farkında olan Sigortam.net, müşterilerine ihtiyaç duyduklarında ya da kafalarına bir soru takıldığında güvendikleri, kendilerine özel olarak atanmış bir danışmandan destek alma imkânı sunuyor. 

 

Toplumda sigorta bilincini artırma, karmaşık sigorta ürünlerini daha anlaşılır ve erişilebilir kılma hedefiyle hizmet veren Sigortam.net’ten Tamamlayıcı Sağlık Sigortası satın almak ya da poliçe seçimi ile ilgili daha ayrıntılı bilgi almak için sigortam.net adresi ziyaret edilebilir veya 444 24 00üzerinden uzman sigorta danışmanları ile görüşülebilir.

 

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

Bir Cevap Yaz

Gazete Boğaz Hakkında

Bir Cevap Yaz

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi *