«
  1. Anasayfa
  2. Ekonomi
  3. SAHA, İstanbul Bienali ile işbirliğini güçlendirerek sürdürüyor

SAHA, İstanbul Bienali ile işbirliğini güçlendirerek sürdürüyor

saha-istanbul-bienali-ile-isbirligini-guclendirerek-surduruyor.jpg

SAHA, 2011 yılından beri ana destekçileri arasında yer aldığı İstanbul Bienali ile işbirliğini bu yıl ayrıca bienal mekanı ve katılımcısı olarak güçlendiriyor. Bienale Türkiye’den katılan sanatçıların yeni projelerine fon ve kaynak sunan SAHA, bienal küratörlerini ve yurtdışından İstanbul’a araştırmaya gelen bienal sanatçılarının bir kısmını Galata’daki SAHA Residency’de ağırlıyor. 

 

17. İstanbul Bienali’nin katılımcıları ve mekânları arasında yer alan SAHA Studio da bienalin gündeme taşıdığı konu, kavram ve karşılaşmalar için alan açmaya devam ediyor. Bienal bitene kadar her hafta düzenli olarak sanatçı konuşmaları, paneller, performatif okumalar, film gösterimleri gibi bir dizi kamusal programa ev sahipliği yapan SAHA Studio, çarşamba ve cumartesi günleri 12.00-19.00 saatleri arasında izleyicilere kapılarını açıyor. 

 

Böylelikle Gazhane’de bienal projeleri sergilenen Atıf Akın ve Ahmet Öğüt & Silent University Orientation Program ekibinin (Amal Jibril, Suha Nabhan, Yelta Köm) yanı sıra, World Weather Network işbirliği kapsamında programa davet edilen Elmas DenizCan KüçükBurcu Yağcıoğlu’nun da SAHA desteğiyle sürdürdüğü farklı mecralardaki projelerin “perde arkası”nı gözlemleme fırsatı yakalayan izleyiciler, bienal boyunca düzenlenen konuşma ve panel etkinlikleri yoluyla Haziran-Aralık 2022 dönemi katılımcılarının çalışmalarına dair daha derinlikli bilgi edinebiliyor.

 

SAHA Studio’da bienal katılımcılarından tasarımcı ve web sitesi geliştirici Yehwan Song'un Cascading Spiral adlı işini ve Burak Arıkan’ın geliştirdiği Graph Commons platformu üzerinde SAHA’nın kurduğu uluslararası ağı inceleyebilen ziyaretçileri, mekânın giriş ve kütüphane alanında özel bir infografik ve arşiv sunumu karşılıyor.

 

SAHA Studio’nun kurulduğu 2019 yılından günümüze dek beş dönemine odaklanan bu arşiv sunumu kapsamında, programda yer almış sanatçıların proje videoları ve portfolyoları, kurumsal işbirlikleri kapsamında davet edilen küratörler tarafından yürütülen araştırmalar, SAHA tarafından şimdiye dek destek verilmiş tüm yayınlar gibi pek çok kaynağa erişim sağlanıyor. 

 

 

SAHA Studio’da Bienal Dönemi Etkinlikleri

Her Çarşamba ve Cumartesi 12.00-19.00 arası ziyarete açıktır.

 

5 Kasım 2022, Cumartesi
15.00: Akademi: Sanat Pratikleri, Araştırma Çalışmaları ve Öneriler
Moderatör: İbrahim Cansızoğlu
Konuşmacılar: Kerem Ozan Bayraktar, Borga Kantürk, Yasemin Nur

 

9 Kasım 2022, Çarşamba

18.00

Film Gösterimi

Silent University Orientation Program ve Migration Jam sunumuyla

 

12 Kasım 2022, Cumartesi
15.00: Misafirlik Programları Üzerine: Artworks*
Konuşmacı: Eirini Fountedaki

 

16 Kasım 2022, Çarşamba

15.00

Panel: Göç Anlatılarına Yeni Bir Çerçeve

Silent University Orientation Program ve Migration Jam işbirliğinde

 

19 Kasım 2022, Cumartesi
15.00: Misafirlik Programları Üzerine: Rijksakademie*
Konuşmacılar: María Virto Marcilla, Susan Gloudemans

Kaynak: (BYZHA) – Beyaz Haber Ajansı

Bir Cevap Yaz

Gazete Boğaz Hakkında

Bir Cevap Yaz

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi *