«
  1. Anasayfa
  2. Kültür Sanat
  3. Samsung'un 2023 model Neo QLED ve Lifestyle TV'leri göz sağlığı için sertifikasyon aldı

Samsung'un 2023 model Neo QLED ve Lifestyle TV'leri göz sağlığı için sertifikasyon aldı

samsungun-2023-model-neo-qled-ve-lifestyle-tvleri-goz-sagligi-icin-sertifikasyon-aldi.jpg

Samsung’un 2023 model Neo QLED ve Lifestyle TV serileri, göz korumaya yönelik ‘Circadian Rhythm Display’ (Sirkadiyen Ritme Uyumlu Ekran) sertifikasını almaya hak kazandı. VDE tarafından verilen sertifika, Göz Koruma modunun kullanıcıların 24 saatlik yaşam döngüsü üzerindeki faydalarını onaylıyor. 

Samsung, 2023 model Neo QLED ve Lifestyle TV serileri ile Almanya merkezli bağımsız mühendislik ve sertifikasyon kuruluşu Verband Deutscher Elektrotechniker (VDE) tarafından göz koruma sertifikasına layık görüldü. Sertifikayla birlikte, Samsung’un tüketici odaklı ürün tasarımı ve teknolojileri konusundaki çalışmaları bir kez daha teyit edilmiş oldu. 

Sertifika, Samsung TV’lerin kullanıcılara sunduğu ‘Göz Koruma’ modu dikkate alınarak verildi. Göz Koruma modu, TV izleme deneyimi için daha uzun vakit ayıran kullanıcılar için en iyi izleme deneyimini sunuyor. Işıklanma ve renk sıcaklığını dengeleyerek, doğal dış mekan ışığına eşdeğer bir izleme ortamı sağlıyor. 

‘Sirkadiyen ritim’ olarak da bilinen 24 saatlik yaşam ritmi, gün boyu aktivite ve gece vakti sağlıklı uykuya dayalı döngüyü ifade ediyor. Sirkadiyen ritimde, gün içindeki dinamik hareketlilik boyunca melatonin salgılanmazken, konforlu gece uykusu esnasında melatonin salımı aktif hale geliyor. Melatonin, iyi bir uyku için gereken temel hormon olarak biliniyor. 

Değerlendirme sürecinde farklı aydınlatma seviyeleri ölçüldü

VDE tarafından verilen sertifika, Göz Koruma modunun kullanıcıların 24 saatlik yaşam döngüsü üzerindeki faydalarını onaylıyor. Sertifikanın değerlendirme sürecinde, farklı aydınlık seviyelerindeki uyarılma ölçülerek, bu uyarılmanın melatonin hormonunun baskılanması üzerindeki etkisi değerlendiriliyor. Sertifikalandırma süreci ABD merkezli Lighting Research Center’ın araştırma sonuçlarına dayanan Circadian Stimulus (Sirkadiyen Uyarılma) yöntemine uygun olarak yürütülüyor.

Samsung TV’ler farklı kurumlar tarafından da sertifikaya layık görüldü

Bu sertifikayla birlikte, Samsung’un TV’lerde de benimsediği, daha önce de birçok ödül ve sertifika alan kullanıcıyı ürün tasarımının odağına ve merkezine yerleştiren yaklaşımı bir kez daha doğrulanmış oldu. Samsung TV’ler daha önce yine VDE’den ‘Göz Koruma’ sertifikası alırken, UL tarafından da Parlama Engelleyen Ekran doğrulaması aldı. Renk konusunda küresel uzmanlığıyla bilinen, Pantone Eşleştirme Sisteminin (PMS) yaratıcısı Pantone ise Samsung TV’leri ‘Pantone Doğrulaması’ ve ‘Cilt Tonu Doğrulaması’ sertifikalarına layık gördü. Böylece, Samsung ekranlarının Pantone’nin renk doğruluğu standartlarına uygunluğu teyit edildi.

 

Kaynak: (BYZHA) – Beyaz Haber Ajansı

Bir Cevap Yaz

Gazete Boğaz Hakkında

Bir Cevap Yaz

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi *