«
  1. Anasayfa
  2. Kültür Sanat
  3. Seferihisar’ın Çınarları Buluştu

Seferihisar’ın Çınarları Buluştu

seferihisarin-cinarlari-bulustu.jpg

Seferihisar Belediyesi’nin yürütücülüğünde gerçekleşen ‘’Seferihisar’ın Çınarları-2’’ kitabının lansman etkinliğinde Seferihisar tarihine yön veren çınarlar bir araya geldi. 

 

Seferihisar’a dair bir sözlü tarih anlatısı yaratmayı amaçlayan ve ilki 2013 senesinde hazırlanan kitabın ikincisi, ilçenin kurtuluşunun 100. Yılında asırlık hikayeleri gün yüzüne çıkartıyor. 

 

Seferihisar Belediye Başkanı İsmail Yetişkin ev sahipliğinde gerçekleşen kitabın lansman etkinliğinde bir araya gelen çınarlar arasında duygu dolu anlar yaşandı. 

 

Yetişkin: ‘’ Sizler Seferihisar’ın tarihini yazdınız’’ 

Bugün sizin karşınıza belediye başkanı olarak değil, oğlunuz, yeğeniniz, Seferihisar’ın çocuğu İsmail olarak çıkıyorum diyerek konuşmasına başlayan Başkan Yetişkin, ‘’Emeğinize, bana ve Seferihisar’a kattıklarınızdan dolayı hepinize çok teşekkür ederim. Bir şehri hikayeler var eder. Sizler de yaşadığınız hikayeler ile Seferihisar’ın tarihini yazdınız. İlk mandalinanın ekiminden, bandonun kuruluşuna, ilk sinemanın açılışından tutun da şehre ilk beyaz eşyanın gelmesine kadar  hepinizin her şeyde  emeğiniz var. Bana Seferihisar’ı soranlara aslında sizleri anlatıyorum. Sizlerin yetiştirdiği fidanların hikayelerini anlatıyorum.  Eğer Seferihisar bugün Türkiye’nin gözdesi ise emin olun bunda payınız çok büyük. Biz bu kitabı sizden sonraki nesillerin sahip oldukları değerleri ve kendilerine kalan mirası yaratanları iyi tanımaları için hazırladık” diyerek samimi konuşması ile misafirleri duygulandırdı.

 

‘’Bu toprakların en büyük değeri bir arada yaşama kültürü’’ 

Seferihisar Belediyesi Basın Yayın Halkla İlişkiler Müdürü İnanç Karabulut ise projenin sözlü bir tarih kitabı olduğunu vurgulayarak “Yaşadığınız yerin derin bir geçmişi varsa geleceğe bırakılan en büyük kültür eserlerinden biridir. Kitap ile birlikte bir kez daha bu toprakların en büyük değerinin, kavgasız gürültüsüz bir arada yaşama kültürünün zenginliği olduğunu gördüm. Herkes çocuğunu komşusuna emanet eder, birbirine güvenirdi. Kitabın ilkini Tunç Başkan ile 2013’te çıkarmıştık. Ne mutlu o ekibin de bir parçasıydım. Şimdi de bu toprakların çocuğu, ağabeyimiz, belediye başkanımız İsmail Yetişkin sayesinde geleceğe en güzel eserlerden birini bırakmanın gururunu yaşıyoruz.” dedi.

 

Seferihisar’da yaşanan muhteşem buluşmada tarih adeta yeniden canlanırken anılar tazelendi. Anlamlı gecede çınarlara plaket takdim edilirken, Seferihisar Belediye Başkanı İsmail Yetişkin projede emek harcayan gazeteci Sevil Ege’ye, İnanç Karabulut’a ve ekip arkadaşlarına çok teşekkür etti. Aynı zamanda kısa belgesel serisi olarak da hazırlanan kitabın videolarına Seferihisar Belediyesi Youtube kanalından erişilebilir.

Kaynak: (BYZHA) – Beyaz Haber Ajansı

Bir Cevap Yaz

Gazete Boğaz Hakkında

Bir Cevap Yaz

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi *