«
  1. Anasayfa
  2. Gündem
  3. Torbalı Belediye Başkanı Mithat Tekin, Halk Tv’de Yayımlanan Görkemli Hatıralar’a Konuk Oldu

Torbalı Belediye Başkanı Mithat Tekin, Halk Tv’de Yayımlanan Görkemli Hatıralar’a Konuk Oldu

torbali-belediye-baskani-mithat-tekin-halk-tvde-yayimlanan-gorkemli-hatiralara-konuk-oldu.jpg

Torbalı dün çok özel bir yayına ev sahipliği yaptı. Halk TV’de yayınlanan Görkemli Hatıralar programının yapımcısı Serhan Asker’in, büyük beğeniyle takip edilen, kentlerin tarihlerinin ele alındığı Görkemli Hatıralar programının dünkü bölümü Torbalı’da çekildi. Mimarisiyle kendine hayran bırakan, tek bir çivi çakılmadan yapılan Torbalı Belediyesi’nin tesislerinden olan Kır Kahvesi’nde yapılan canlı yayına Torbalı Belediye Başkanı Mithat Tekin’in yanı sıra CHP İzmir Milletvekili Murat Bakan ve sanatçı Cengiz Özkan konuk olarak katıldı. Torbalı tarımının, sanayisinin, kültürünün ve Metropolis Antik Kenti’nin konuşulduğu programda aynı zamanda dün ikinci ölüm yıl dönümü olan, Türk Müziğinin duayen isimlerinden Timur Selçuk ve merhum Torbalı Belediye Başkanı İsmail Uygur anıldı.

 

ASKER, TORBALI’YA  HAYRAN KALDI

Programın yapımcısı Serhan Asker, Torbalı ziyaretinden çok etkilendiğini ifade ederek, “Torbalı’yı ve Ana Tanrıça Kenti olan Metropolis Antik Kenti’ni çok beğendim. Bu programı merhum Başkan İsmail Uygur’la da çekmeyi çok istemiştik, ancak kısmet olmadı. O’nun dava arkadaşı, yol arkadaşı, dostu Mithat Tekin’le çekme, O’nun davetiyle burada olmak çok güzel. Torbalı tarımıyla, sanayisiyle, turizmiyle etkilendiğim çok özel bir kent. ” ifadelerinde bulundu. Başkan Tekin’in hemen yanında bulunan Torbalı’nın yetişen ürünlerin sergilendiği stantta atalık tohumumuz olan karakılçık buğdayı ve bamyayla özel ilgilenen Serhan Asker, ‘Bunlar bizim geleceğimiz, sahip çıkalım’ dedi.

 

TORBALI’NIN TARİHİNE VE KÜLTÜRÜNE DOKUNUŞ

Programda konuşan Başkan Mithat Tekin, “Torbalı, tarımı, sanayisi ve turizmi ile örnek bir kent. Nüfusumuz 200 bin aştı. Her yıl ilçemize 10 bin kişi göç ediyor. 1200’ün üzerinde sanayi kuruluşu ilçemizde faaliyet yürütoyor.600 bin dekarlık alana sahip olan Torbalı’da toprakların yarısı tarım için kullanılıyor. Ankara ve İstanbul’un yaz-kış sebzesi Torbalı’dan gider. 2 milyon zeytin ağacımız var. Hatta bugün Saipler Mahallesi’nde zeytin festivalimiz olacak. Daha önce keşkek, incir, börülce için de festivaller düzenledik. Biz şehrimizin bu zenginliklerini,  ön plana çıkarmaya çalışıyoruz.” dedi. Program boyunca Torbalı’nın tarihine ve kültürüne dokunuşlar yapılırken Cengiz Özkan da programa türküleriyle renk kattı.

 

BAKAN’DAN MADEN OCAKLARINA TEPKİ

Öte yandan CHP İzmir  Milletvekili Murat Bakan Torbalı’daki tarım alanlarının madencilerin pençesinden kurtarmak gerektiğini belirterek, “Ben amatör bir pilotum. Bu dağların tepelerin, üzerinden uçarken, dağların yarıldığını görüyoruz. Buradan ta Muğla’ya kadar, o güzelim doğa tahrip edilmiş. Aynısını Avrupa’da göremezsiniz. Örneğin  onlar, Alp Dağlarını maden için, taş ocakları, mermer için paramparça etmez. Bizim doğamız katledilir, onlar onu kullanırlar. Bu tür şeyleri, madencilik gibi çimentoculuk gibi bizim gibi ülkelerden isterler. İtalya, çimento üretmez mesela. Ama İtalyan, Fransız firmaları Türkiye’de üretir. Çünkü bizim ormanlarımızı, dağlarımızı tahrip etmek bedava.” Dedi. Torbalı halkının yoğun ilgi gösterdiği canlı yayın, televizyon ekranlarından da yoğun ilgiyle takip edildi. Öte yandan Torbalı Belediyesi Halk Oyunları Topluluğu tarafından oynana Torbalı İki Parmak Zeybeği büyük alkış aldı

Kaynak: (BYZHA) – Beyaz Haber Ajansı

Bir Cevap Yaz

Gazete Boğaz Hakkında

Bir Cevap Yaz

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi *