«
  1. Anasayfa
  2. Ekonomi
  3. TTI Outdoor İzmir doğa tutkunlarının buluşma noktası oldu

TTI Outdoor İzmir doğa tutkunlarının buluşma noktası oldu

tti-outdoor-izmir-doga-tutkunlarinin-bulusma-noktasi-oldu.jpg

2. TTI Outdoor Kamp, Karavan, Tekne, Outdoor ve Ekipmanları fuarı, doğa tutkunlarının buluşma noktası oldu. Büyük ilgi gören TTI Outdoor İzmir’i, Türkiye’nin 38 ilinden ve 30 ülkeden toplam 22 bin 453 kişi ziyaret etti.

 

T.C Kültür ve Turizm Bakanlığı himayesinde, İzmir Büyükşehir Belediyesi ev sahipliğinde, TÜRSAB desteği ile İZFAŞ ve TÜRSAB Fuarcılık ortaklığında düzenlenen 16. TTI İzmir Uluslararası Turizm Ticaret Fuar ve Kongresi ile birlikte düzenlenen TTI Outdoor Kamp, Karavan, Tekne, Outdoor ve Ekipmanları Fuarı bu yıl ikinci kez gerçekleştirildi. Halka açık olarak düzenlenen TTI Outdoor İzmir kapsamında, fuarın ilk günü İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer ve TÜRSAB Başkanı Firuz Bağlıkaya’nın da katılımıyla karavan park alanında bir kamp ateşi de yakıldı. Fuar boyunca, doğa tutkunları için birçok aktivite ve etkinlik de düzenlendi. Fuar, doğa ile uyumlu yaşam tarzı ve doğayla iç içe olmak isteyenler için cazibe merkezi oluşturdu. Karavanlar, tiny houselar, özel amaçlı araçlar, seyahat römorkları, karavan yan sanayisi ve aksesuarları, kamp malzemeleri ve ekipmanları, karavan kiralama acenteleri, 10 metre altı tekneler, tekne ekipman ve aksesuarları, doğa ve macera sporları ekipmanları, bisiklet, 4X4 / Off-Road araçlar ve ekipmanları, su sporları ekipmanları gibi ürün gruplarının ve bisiklet ile yelken kulüplerinin, derneklerin yer aldığı 2. TTI Outdoor İzmir, dört gün boyunca doğaseverlerin buluşma noktası oldu.

 

2. Kamp Karavan Tekne Outdoor ve Ekipmanları Fuarı kapsamında da çeşitli söyleşiler gerçekleştirildi. Ulusal Kamp Karavan Federasyonu Yönetim Kurulu Başkanı Leyla Özdağ’ın moderatörlüğünde “Doğada Yaşam”, Ege Açıkdeniz Yelken Kulübü Başkanı Oğuz Akif Sezer'in moderatörlüğünde “Türkiye'de Yelkenciliğin Dünü, Bugünü, Yarını”, Bisikletli Ulaşımı Geliştirme Derneği’nden Mustafa Karakuş moderatörlüğünde “İzmir Tarihi Kent Merkezinde Rehberli Bisiklet Turları Potansiyeli”, AKUT Yarımada Karar Kurulu Üyesi Kadim Şan moderatörlüğünde “Doğada Arama ve Kurtarma Faaliyetleri”, Deniz Giray’ın konuşmacı olduğu “Kampçılık sohbetleri” söyleşileri ile milli sporcular Yasemin Ecem Anagöz, Fulya Ünlü ve Çiğdem Gülgeç Tütüncü’nün katılımıyla “Türkiye’de Outdoor Sporlar” oturumu yapıldı.

 

Katılımcılar fuardan memnun ayrıldı

Karavan Forum Platformu Kurucusu Özdem Çoban, pandemi ve sonrasında insanların doğaya ilgisinin, doğada olma isteklerinin arttığını vurgulayarak, “Tatil alışkanlıkları değişti, doğada olmak, kamp yapmak gibi şeyler birçok insan için yaşam biçimi haline geldi. Kamp, karavan, tiny house gibi ürünlere olan ilgi de buna paralel olarak arttı. Biz de bu ekosistemin içine girmek isteyen kullanıcılar için tercihlerinin çevreye ve doğaya dost, sürdürülebilir olması için mücadele ediyoruz. Fuarın başarılı geçeceğini ön görüyorduk, katılımcı ve ziyaretçiler herkes çok mutlu. Önümüzdeki yılın şimdiden planını yapıyorlar. Bu organizasyon içinde yer almak, İZFAŞ ve TÜRSAB ile bu projede olmak çok keyifli ve onur verici. Yağmur ve fırtına uyarısı olmasına karşın İzmirlilerin hafta sonu ilgisi de görülmeye değerdi” diye konuştu.

 

Glamping ve dome çadırlar üreten TriDomes firmasından İbrahim Şenel, “Bu yıl fuara ilk kez katıldık. İş çevresinden ve nihai tüketici katılımı yoğun. İlk katılımımız olmasına karşın memnun kaldık. İnsanların son dönemde bu tarz yapılara ilgisi arttı. Değişen alışkanlıklar, beklentilerin farklılaşması, tatilde doğayla daha iç içe olmanın tercih edilmesi ile birlikte kalabalık oteller yerine izole, doğanın içinde olma isteği ilgiyi daha da artırdı. Bu yüzden bu tarz çadırlardan yapılmış tesislere ilgi de yoğun. Biz de hem ülkemizde birçok noktaya hem de birçok ülkeye ürünlerimizle hizmet veriyoruz. Gelecek yıl farklı modellerimizle fuarda olacağız” dedi. 

 

Lions Concept Germany Karavan Genel Koordinatörü Gökhan Şalvarlılar, “3 yıldır İzmir’de faaliyet gösteriyoruz. Almanya Köln’de satış ofisimiz var. Bir yıldır Almanya başta olmak üzere Avrupa ülkelerine araç satışı yapıyoruz. 100’e yakın aracı yurtdışına gönderdik. Geçen yıl ilk defa fuara katıldık, bu yıl da buradayız. İlk yıl tedirginlik vardı, ama çok başarılıydı, bu yıl ise geçen yıla göre çok daha fazla ziyaretçi var. Turizm Fuarı ile birleşince birçok yabancı ziyaretçi de geldi. Çok verimli bir fuar oldu, satış ve talep açısından. Geçen yıl buradaydık, bu yıl da buradayız, gelecek yıl da burada olacağız” diye konuştu. 

 

HB Tiny House kurucusu Hakan Baykoz, “İzmir için çok güzel bir fuar, İzmir ve Ege halkı doğayı, denizi, kampçılığı çok seviyor. İlgi gösteriyor, çocuklar bayram yerinde gibiler. İnsanlar buraya da bir bayram yerine gelir gibi geliyor. Biz de bu ortamda ürünlerimizi tanıtıyoruz ve birçok sipariş de aldık. Doğaya karşı müthiş bir merak var. İnsanlar çok ilgi gösteriyor. Geçen yıl da iyi geçmişti, insanlar bu yıl daha da bilinçli. Biz de her yıl kendimizi geliştirerek fuarda olmaya devam edeceğiz” diye konuştu. 

 

Raod Snail Camper markasıyla elektrikli bisikletlerle yolculuk yapanlar için pratik konaklama imkânı sunan mini karavan tasarlayan Fevzi Aras, ürettiği karavanı TTI Outdoor İzmir’de ilk defa ziyaretçilerin beğenisine sundu. Karavanda bir kişinin rahatlıkla uyuyabileceği büyüklükte olduğunu söyleyen Aras, “Ben de bir bisiklet ve motosiklet kullanıcısıyım ve çadır kampı yapıyordum. Yaşadığım problemlerden hareketle bu tasarım ortaya çıktı. Tasarımı bana ait olan bu karavan, dört mevsim doğa koşullarından bağımsız olarak size kamp olanağı sunuyor. Yerden yüksek olması nedeniyle daha güvenli, yabani hayvanlara karşı çadırdan daha korunaklı. Bataryaları şarj edebileceğiniz bir güneş paneli paketimiz de var. Elektrikli bisikletlere monte edilebilen karavan 50 kilogram ağırlığında ve 150 kilograma kadar yük taşıyabiliyor. Gördüğümüz ilgi de bizi çok mutlu etti” dedi. 

 

Capella Karavan firmasından Murat Güngör de “İzmirli bir firmayız, birçok fuara katılıyoruz. Beklentilerimizin çok üstünde bir talep ve bilinçli bir kitle var. Fuarda çok sayıda anlaşmaya imza attık. Yeni modellerimizi fuarda görücüye çıkardık. İzmirli olmamız avantaj oldu, hemşerilerimizin ilgisi de yoğundu. Önümüzdeki yıl için de şimdiden rezervasyon yaptırdık” diyerek görüşlerini dile getirdi.

 

Terra Tiny House firmasından Açelya Görgü, “Yeni bir firma olmamız nedeniyle fuara ilk kez katıldık. Oldukça kalabalık ve keyifli bir fuar oldu. Gördüğümüz ilgi bizi memnun etti ve buradaki ürünümüz de dahil olmak üzere birçok satış gerçekleştirdik.  Gelecek yıl da burada olmayı istiyoruz” dedi.

 

Ziyaretçiler hem fuarı gezdi hem keyifli vakit geçirme fırsatı buldu

Fuara katılan ziyaretçiler de hem istedikleri ürünleri inceleme fırsatı bulduklarını hem de düzenlenen etkinliklerle eğlenceli dakikalar geçirdiklerini belirterek, duydukları memnuniyeti dile getirdi. 

 

Murat Çetin, “İzmir’de yaşıyorum, burada doğdum, büyüdüm. Kentimizde olması gereken bir fuar. Bir doğasever olarak böyle bir fuarın olması, bu ürünlerin burada tanıtılmasından çok memnun oldum. Vizyonumuzun genişlemesi açısından da iyi oldu. Bir İzmirli olarak, Sayın Başkanımız Tunç Soyer’e bu fuarın düzenlenmesine ön ayak olduğu için teşekkür ediyorum. Kesinlikle böyle bir fuar lazımdı. İzmir doğayla iç içe dört tarafı doğal güzelliklerle dolu. Zevkle ve severek geldik. Çok da beğendik. Emeği geçenlere teşekkür ederiz” diye konuştu. 

 

Kızı Lena ile fuara gelen Tuğçe Şentürk de “Karavan bakmaya geldik. Motokaravan bakıyoruz. Genelde çadır kuruyorduk, ancak bebekten sonra karavana geçiş yapmak istiyoruz. Kızımın rahat edebileceği ve doğayla iç içe olabileceği bir alanda büyümesi için karavan bakıyoruz. İlkine gelememiştim, ikincisinde buradayım, keyifli bir fuarmış. Araçları görme fırsatı buldum” şeklinde konuştu.

 

Oğlu Murat ile fuara gelen Burak Tuna da “Keyifli, dolu dolu bir gün geçirdik. Sadece karavan, tiny house, outdoor malzemeleri değil aynı zamanda etkinlikleri ve oyun alanları ile de keyifli bir gün geçirdik. Geniş bir alanda olduğu için kalabalıktan da hiç rahatsız olmadık. Güzel ve keyifli vakit geçirmekti asıl amacımız ve beklediğimizi bulduk. Oğlum da eğlendi. Yelkenle ilgileniyoruz yelkenle ilgili bir şeyler var mı diye bakmaya geldik. Doğa ve doğa sporları da ilgi alanımız olduğu için böyle bir fuarın olması bizi mutlu etti” dedi.  

 

Kaynak: (BYZHA) – Beyaz Haber Ajansı

Bir Cevap Yaz

Gazete Boğaz Hakkında

Bir Cevap Yaz

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi *