«
  1. Anasayfa
  2. Ekonomi
  3. Türk İklimlendirme Sektörü Azerbaycan’da Etkinliğini Artırıyor

Türk İklimlendirme Sektörü Azerbaycan’da Etkinliğini Artırıyor

turk-iklimlendirme-sektoru-azerbaycanda-etkinligini-artiriyor.jpg

İklimlendirme Sanayi İhracatçıları Birliği (İSİB), 19-21 Ekim tarihleri arasında Azerbaycan’ın başkenti Bakü şehrinde gerçekleştirilen Aquatherm Bakü Fuar’ına milli katılım organizasyonu gerçekleştirdi. 

 

Azerbaycan ve Kafkasya coğrafyasında yapılan en büyük İklimlendirme fuarı olan Aquatherm Bakü’ye milli katılım organizasyon kapsamında İSİB üyesi 12 firma katıldı. 17 ülkeden 279 firmanın katıldığı fuarda ağırlıklı olarak Isıtma, Havalandırma ve Tesisat sistemlerine yönelik ürünler sergilendi.

 

İSİB’i temsilen Yönetim Kurulu Üyesi Levent Aydın’ın katıldığı fuara Türkiye Cumhuriyeti Bakü Büyükelçisi Doç. Dr. Cahit Bağcı gelerek İSİB yetkilileri ve firma temsilcileri ile görüşmeler gerçekleştirdi. Fuarı ayrıca Türkiye Cumhuriyeti Bakü Ticaret Müşavirleri Yakup Sefer, Murat Yaman ve Ahmet Erdal ziyaret ederek katılımcı firmalarımız ve İSİB yetkililerinden bilgi aldı. 

 

İSİB yetkilileri Azerbaycan’daki KOBİ’lerin gelişimi ve finansmanı konusunda çalışan KOBIYA adlı kurumunun Başkan Yardımcısı Hikmet Mammadov ile de bir toplantı yaptı. 

 

Kardeş ülke Azerbaycan’ın hem tarihsel hem de coğrafi olarak Türkiye’nin en önemli partneri olduğunu söyleyen İSİB Yönetim Kurulu Üyesi Levent Aydın “Azerbaycan yaklaşık 800 milyon doları aşkın sektör ithalatı yapıyor. Türkiye olarak bu ithalatın yüzde 13’ünü biz sağlıyoruz. Tarihsel mirasımız ve Türkiye’ye pozitif bakış açısı ticaretin büyümesi yönünde en önemli avantajımız. İSİB’in milli katılım organizasyon kapsamında 12 firma fuara katılarak 250’nin üzerinde iş görüşmesi yaptılar. Fuar kapsamında firmalarımızın yaptığı görüşmeler ve başlatılan iş birlikleri ile var olan ihracatımızın artacağına eminiz. İSİB olarak pazarlamadan iletişime kadar her alanda ihracatçılarımıza destek olmaktan gurur duyuyoruz” dedi.

Kaynak: (BYZHA) – Beyaz Haber Ajansı

Bir Cevap Yaz

Gazete Boğaz Hakkında

Bir Cevap Yaz

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi *