«
  1. Anasayfa
  2. Kültür Sanat
  3. Urla'da Bağbozumu Zamanı

Urla'da Bağbozumu Zamanı

urlada-bagbozumu-zamani.jpg

Urla Geleneksel Bağbozumu Şenliklerinde konuşan Urla Belediye Başkan V. Kaymakam Dayanç, çiftçilerin başımızın tacı olduğunu belirterek, “Tarıma, üretime, toprağa hepimizin ihtiyacı var” dedi

Rahvan ve tarım araçları korteji ile renkli görüntülere sahne olan Urla Geleneksel Bağbozumu Şenlikleri Urla Cumhuriyet Meydanında yapılan tören ile gerçekleştirildi. Törene Urla Belediye Başkan V. Kaymakam Murtaza Dayanç’ın yanı sıra Urla Ziraat Odası Başkanı Muharrem Uslucan, İlçe Jandarma Komutanı Üsteğmen Adem Aydoğdu, İlçe Tarım ve Orman Müdürü Mehmet Fatih Yıldız, siyasi parti temsilcileri, STK başkanları, çiftçiler ve vatandaşlar katıldı.

TARIMA HEPİMİZİN İHTİYACI VAR

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan törenlerde Urla Geleneksel Bağbozumu Şenliklerinin açılış konuşmasını gerçekleştiren Urla Belediye Başkan V. Kaymakam Dayanç, binlerce yıllık kadim geçmişi olan Urla’da tarımın önemli bir yer tuttuğunun altını çizerek, “Hayatın her aşamasında tarım olagelmiştir. 14 Ağustos geleneği de buradan doğmaktadır. Günümüzde sürdürülebilir gıda ve tarım hususu tüm dünyada güncel bir meseledir. Artık tüm dünyada gıda tedariki sorun olmaya başlamıştır. hatta öyle bir noktaya gelmiştir ki uluslararası ilişkilerde stratejik bir başlık haline gelmiştir. Bu noktada Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün söylediği ‘Köylü Milletin Efendisidir’ sözünü bir kere daha hatırlıyoruz. Çiftçilerimiz başımızın tacıdır. Tarıma, üretime, toprağa hepimizin ihtiyacı var. Dolayısıyla kırsal yaşamı teşvik etmemiz çiftçimizin kalkınması için çaba göstermemiz ve tarımsal üretimi artırmamız gerekiyor. Bu bir stratejidir. Bu ülkelerin tamamı için geçerli bir stratejidir. Her ne kadar yapılaşma olsa da nüfus artsa da yatay mimari Urla’da korunuyor. Tarım alanlarımız olabildiğince korunmaya çalışılıyor. Bizim görev yaptığımız süre zarfında Urla Belediyesi olarak elimizden geldiği kadar tarım alanlarımızın korunması noktasında çaba gösterdik. Bu duygu ve düşüncelerle tüm üreticilerimize bu hasat döneminde bereketli ve bol kazançlar diliyorum” diye konuştu.

Urla Ziraat Odası Başkanı Muharrem Uslucan da köklü bir geçmişe sahip olan bağbozumunun sadece üzüm toplamak anlamına gelmediğini ifade ederek, “Bağbozumu her kültürde farklı karşılama ve kutlama geleneklerine sahip ortak noktada ise umut ve bereket ile bağda olgunlaşan üzümlerin hasat edilmesi anlamına gelen bağbozumu Anadolu’nun önemli sosyo-kültürel etkinliklerinden birisidir” dedi.

3M1A URLALILARI COŞTURDU

Urla Bağbozumu Şenliklerinde ayrıca sebze, meyve, çiçek ve hayvancılık kategorilerinde dereceye girenlere ödülleri Kaymakam Dayanç tarafından takdim edildi. Açılış töreninin ardından stantları tek tek gezen Kaymakam Dayanç, üreticilerden bilgi aldı. Urla Geleneksel Bağbozumu Şenlikleri, akşam Urla Cumhuriyet Meydanında Grup 3M1A’nın verdiği muhteşem konserle sona erdi. Urla Cumhuriyet Meydanını dolduran Urlalılar 3M1A’nın seslendirdiği Anadolu Rock’ın unutulmaz isimlerinin şarkılarıyla gecenin keyfini doyasıya yaşadı.

 

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

Bir Cevap Yaz

Gazete Boğaz Hakkında

Bir Cevap Yaz

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi *