«
  1. Anasayfa
  2. Ekonomi
  3. Anadolu Isuzu üretim tesislerindeki, elektrik ihtiyacının yüzde 70’ini güneş enerjisinden sağlayacak

Anadolu Isuzu üretim tesislerindeki, elektrik ihtiyacının yüzde 70’ini güneş enerjisinden sağlayacak

anadolu-isuzu-uretim-tesislerindeki-elektrik-ihtiyacinin-yuzde-70ini-gunes-enerjisinden-saglayacak.jpg

Anadolu Isuzu’nun sürdürülebilirlik hedefleri doğrultusunda Çayırova’daki modern üretim tesislerinin çatılarına kurduğu güneşi enerjisi santrali (GES) başarıyla faaliyete geçti. Anadolu Isuzu, böylece üretim tesislerinin ihtiyaç duyduğu elektriği 70 gibi yüksek bir oranda güneş enerjisi santralinden elde etmeyi hedefliyor.

 

Türkiye’nin ticari araç markası Anadolu Isuzu, sürdürülebilirlik hedefleri doğrultusunda attığı güçlü adımlarla sektörüne öncülük etmeye devam ediyor. Anadolu Isuzu’nun yeşil enerjiden en üst seviyede yararlanma hedefi ile Çayırova’daki tesislerinin çatısına kurulumunu başlattığı güneş enerjisi santrali tamamlanarak faaliyete geçti ve tam kapasite elektrik üretimine başladı. 

 

Tüm kurulum adımları planlanan zamanlama doğrultusunda başarıyla tamamlanan fotovoltaik güneş enerjisi santrali, 5.500 MWp kurulu kapasitesi ile Anadolu Isuzu’nun modern midibüs, otobüs ve kamyon üretim tesislerine ihtiyaç duyduğu yeşil enerjiyi 55 oranında sağlıyor. Anadolu Isuzu projenin ikinci fazında bu oranı 70 seviyesine çıkartmayı hedefliyor. 

 

Anadolu Isuzu Genel Müdürü Tuğrul Arıkan konuyla ilgili açıklamasında şunları söyledi: “Anadolu Isuzu olarak sürdürülebilirlik bizim en temel önceliklerimiz arasında ilk sırada yer alıyor. Şirket olarak hem ürettiğimiz araçlarımızın hem de tüm faaliyet süreçlerimizin çevreye olan etkilerini en aza indirmeye büyük bir önem veriyor ve ‘yeşil dönüşüm’ odaklı faaliyetlerimizi aralıksız sürdürüyoruz. Avrupa Yeşil Mutabakatı ve Paris Anlaşması çerçevelerine uyum hedeflerimiz ve sürdürülebilirlik vizyonumuz doğrultusunda Haziran ayında Çayırova’daki modern tesislerimizin çatılarına güneş enerjisi santrallerinin kurulumuna başlamıştık. Geçen süre içerisinde güneş enerjisi santrallerinin kurulumları başarıyla tamamlandı ve şu anda üretim tesislerimizin ihtiyacı olan elektrik enerjisini 55 gibi yüksek bir oranda yeşil enerjiden elde ediyoruz. Bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da sürdürülebilirlik alanındaki yatırımlarımızı kesintisiz olarak sürdürerek yeşil dönüşümde sektörümüze öncülük etmeye devam edeceğiz. Önümüzdeki dönem projeksiyonumuzda GES ikinci faz projemiz ile yeşil enerji oranımızı 70 oranına çıkartacağız” dedi. 

 

Anadolu Isuzu iklim değişikliği ve küresel ısınmanın olumsuz etkilerine karşı mücadele çabalarını destekleyen uluslararası kurumlarda etkin bir şekilde yer alıyor. Anadolu Isuzu bu kapsamda Bilim Temelli Hedefler Girişimi’nin (SBTi) yanı sıra ticari araç sektöründe 100 sıfır emisyon hedefini destekleyen “Drive to Zero” inisiyatifine ve UN (Birleşmiş Milletler) Global Compact platformuna imza verdi. 

 

Bilim Temelli Hedefler girişiminde taahhütte bulunan Anadolu Isuzu, karbonsuzlaşma hedeflerini gerçekleştirmek üzere ciddi adımlar atıyor.

Kaynak: (BYZHA) – Beyaz Haber Ajansı

Bir Cevap Yaz

Gazete Boğaz Hakkında

Bir Cevap Yaz

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi *