«
  1. Anasayfa
  2. Ekonomi
  3. Chobani’de Tarkan Gürkan CFO olarak atandı

Chobani’de Tarkan Gürkan CFO olarak atandı

chobanide-tarkan-gurkan-cfo-olarak-atandi.jpg

ABD’nın en hızlı büyüyen şirketlerinden Chobani’de iki üst düzey atama gerçekleşti. ABD’de uzun yıllardır farklı şirketlerde üst düzey yöneticilik yapan bir Türk olan Tarkan Gürkan Chobani’de CFO olarak atanırken, uluslararası deneyimi ile dikkat çeken Kenneth Bishop, Uluslararası Pazar Geliştirmeden Sorumlu Kıdemli Başkan Yardımcılığı görevine getirildi. Tarkan Gürkan ve Kenneth Bishop’ı Chobani ailesine katılmasından dolayı heyecan duyduğunu belirten Chobani’nin kurucusu ve CEO’su Hamdi Ulukaya, “Chobani'de inşa ettiğimiz şeyden son derece gururluyum. Tarkan Gürkan ve Kenneth Bishop bizi bir sonraki büyüme aşamamıza götürecek ekibin bir parçası olacak” dedi.

 

 Hamdi Ulukaya’nın kurucusu ve CEO’su olduğu ABD’nin en hızlı büyüyen şirketlerinden Chobani, iki üst düzey yönetici atamasını duyurdu. Tarkan Gürkan Mali İşlerden Sorumlu Genel Müdür Yardımcılığı görevine getirilirken, Kenneth Bishop, Uluslararası Pazar Geliştirme Kıdemli Başkan Yardımcısı olarak atandı.

 

Uzun yıllardır ABD’de farklı şirketlerde yöneticilik görevlerinde bulunan Tarkan Gürkan, kamu ve özel sektörde 25 yılı aşkın tecrübesiyle Chobani'ye katıldı. Boğaziçi Üniversitesi Makine Mühendisliği bölümü ve İşletme Yüksek Lisansı’nı tamamlamasının ardından ABD’ye giden Gürkan, burada Dartmouth College The Amos Tuck School'da MBA yaptı. Eğitim hayatının ardından ABD’de Lehman Brothers Inc. ve Nabisco Holdings Corp.'da finansal liderlik pozisyonlarında bulundu. Daha sonra Campbell Soup Company'de Kurumsal Gelişimden Sorumlu Başkan Yardımcılığı  görevini yürüten Gürkan, ardından PepsiCo'da şirket birleşmeleri ve satınalmadan sorumlu Kıdemli Başkan Yardımcısı olarak görev yaptı. Tarkan Gürkan son olarak yine Hamdi Ulukaya’nın kurucusu olduğu Shepherd Futures’da Baş Yatırım Sorumlusu olarak görev yapıyordu. 

 

Uluslararası Pazar Geliştirmeden Sorumlu Kıdemli Başkan Yardımcısı olarak atanan Kenneth Bishop ise, Chobani'nin uluslararası pazarlara genişlemesi için bir strateji geliştirmeye yardımcı olacak. ABD ve Avustralya'da üretim ve dağıtım yapan Chobani, Asya ve Latin Amerika'daki bazı ülkelere de ürün ihraç ediyor. Singapur’da yerleşik olan Bishop, Chobani'ye kapsamlı tüketim malları ve özel sermaye deneyimi getirecek. Facebook ve Juul Labs dahil olmak üzere 15 yıldan fazla bir süredir şirketlerin küresel çapta genişlemesine yardımcı oluyor Bishop, aynı zamanda bir üst yönetim danışmanlığı firması olan Bain & Company'de Dış Danışman olarak hizmet veriyor ve aktif bir melek yatırımcı. 

 

Tarkan Gürkan'ı uzun yıllardır tanıdığını ve son üç aydır mali işlerden sorumlu CFO olarak başarıyla görev yaptığını belirten Chobani’nin kurucusu ve CEO’su Hamdi Ulukaya, “Tarkan Gürkan ve Kenneth Bishop’ı Chobani ailesine katılmasından dolayı heyecan duyuyorum. Chobani'de inşa ettiğimiz şeyden son derece gururluyum. Tarkan Gürkan ve Kenneth Bishop bizi bir sonraki büyüme aşamamıza götürecek ekibin bir parçası olacak. Bu iki lider, kültürümüzü ve iyilik yaparak iyi yapma değerlerimizi anlıyor. Chobani olarak herkes için kaliteli yiyecek yapma yolculuğumuza devam ederken onların bakış açıları çok önemli olacak.” dedi.

 

Tarkan Gürkan ve Kenneth Bishop, şirketin Üst Düzey Yönetici Liderlik Ekibine katılacak ve doğrudan Chobani Başkanı ve Operasyon Direktörü Kevin Burns'e rapor verecek.

 

Tarkan Gürkan ve Kenneth Bishop’ın Chobani ailesine katılmasından dolayı mutluluk duyduğunu belirten Chobani Başkanı ve COO'su Kevin Burns ise, “Tarkan Gürkan'ın mükemmel finansal deneyimi ve Kenneth Bishop'ın uluslararası pazarlar hakkındaki bilgisi ile Chobani’nin olumlu ivmesini geliştirmeye devam etmek için doğru liderlik ekibini oluşturduğumuzdan eminim.  Güçlü uygulama ve kârlı büyüme sağlamak üzere odaklanmaya devam ediyoruz.” şeklinde konuştu. 

Kaynak: (BYZHA) – Beyaz Haber Ajansı

Bir Cevap Yaz

Gazete Boğaz Hakkında

Bir Cevap Yaz

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi *