«
  1. Anasayfa
  2. Teknoloji
  3. İstanbul Bilgi Üniversitesi Medya ve Bilgi Okuryazarlığı Haftası’nı etkinliklerle kutluyor

İstanbul Bilgi Üniversitesi Medya ve Bilgi Okuryazarlığı Haftası’nı etkinliklerle kutluyor

istanbul-bilgi-universitesi-medya-ve-bilgi-okuryazarligi-haftasini-etkinliklerle-kutluyor.jpg

İstanbul Bilgi Üniversitesi İletişim Fakültesi Medya Bölümü, UNESCO tarafından küresel ölçekte medya ve bilgi okuryazarlığını artırmak ve teşvik etmek amacıyla bu yıl 24-31 Ekim tarihlerinde düzenlenen Medya ve Bilgi Okuryazarlığı Haftası’nı etkinliklerle kutlayacak 

 

UNESCO tarafından küresel olarak medya ve bilgi okuryazarlığını artırmak ve teşvik etmek amacıyla düzenlenen Medya ve Bilgi Okuryazarlığı Haftası bu yıl 11. kez 24-31 Ekim 2022 tarihlerinde gerçekleşiyor. Bu yıl “Güven beslemek: Medya ve Bilgi Okuryazarlığı Zorunluluğu” temasıyla düzenlenen haftaya İstanbul Bilgi Üniversitesi İletişim Fakültesi Medya Bölümü de etkinliklerle katkı sunuyor. 

 

24 Ekim’de UNESCO Türkiye Milli Komitesi tarafından düzenlenen “Küresel Medya ve Bilgi Okuryazarlığı” çevrimiçi seminerinde İstanbul Bilgi Üniversitesi Medya Bölümü Dr. Öğr. Üyesi Esra Ercan Bilgiç, UTMK İletişim İhtisas Komitesi Üyesi Doç. Dr. Özlem Avcı Aksoy moderatörlüğünde “Çocukların Dijital Medya Okuryazarlığı” başlıklı bir konuşma yapacak. Aynı gün, İstanbul Bilgi Üniversitesi Medya Bölümü Başkanı Doç. Dr. Erkan Saka ise İBB Kütüphane Troleybüs’te İlayda Koçoğlu’nun moderasyonunu üstlendiği “Dijital Medya Okuryazarlığı” başlıklı bir seminer verecek. 

 

Hafta kapsamında santralistanbul Kampüsü’nde düzenlenen “TV Yayıncılığında Tasarımcının Rolü” başlıklı seminerde ise Bahadır İşler, bir tasarımcı gözüyle ekranlarda yapılan hatalar hakkında bilgi verecek.  İstanbul Bilgi Üniversitesi Medya Bölümü Dr. Öğr. Üyesi İvo Furman ise dijital ortamlarda aşı teknolojileri bağlamında gerçekleşen dezenformasyon kampanyalarına dair örnek bir vakayı incelediği makalesiyle ilgili bir sunum gerçekleştirecek.

 

Şüpheli bilgileri inceleyen bağımsız doğrulama platformu Teyit “Teyitli Bilgi Kampüste” projesi kapsamında santralistanbul Kampüsü’nde öğrencilerin yanlış bilgi sorununa karşı eleştirel düşünme ve teyitçilik becerilerini deneyimleyebilecekleri bir atölye düzenleyecek.

 

ETKİNLİK PROGRAMI

24 Ekim Pazartesi 

 

14:00 (Çevrimiçi)

 

UNESCO Türkiye Milli Komisyonu "Küresel Medya ve Bilgi Okuryazarlığı” webinarı 

 

18:00 (İBB Kütüphane Troleybüs)

 

Doç. Dr. Erkan SakaDijital Medya Okuryazarlığı 

 

Moderatör: İlayda Koçoğlu

 

25 Ekim Salı 11:00-13:00 (alt_lab)

 

Bahadır İşler- TV Yayıncılığında Tasarımcının Rolü 

 

26 Ekim Çarşamba, 11:00-13:00 (ÇSM 405)

 

 Teyit- Hanife Kardelen Işık, Esra Özgür, Kansu Ekin Tanca- Teyitli Bilgi Kampüste /Atölye 

 

27 Ekim Perşembe 10:00 (S-E1.303 A)

 

Dr. Öğr. Üyesi İvo Furman– Bir Kalaşnikof tüfeği kadar güvenilir: Sputnik News’in Türkiye Twitterı’nda Rus Aşı Teknolojilerini Nasıl Teşvik Ettiğine İlişkin Bir Değerlendirme

Kaynak: (BYZHA) – Beyaz Haber Ajansı

Bir Cevap Yaz

Gazete Boğaz Hakkında

Bir Cevap Yaz

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi *