«
  1. Anasayfa
  2. Kültür Sanat
  3. Kärcher'den, İlk Kadın Ressamlarımızdan Mihri'ye Saygı Sergisi…

Kärcher'den, İlk Kadın Ressamlarımızdan Mihri'ye Saygı Sergisi…

karcherden-ilk-kadin-ressamlarimizdan-mihriye-saygi-sergisi.jpg

Temizlik teknolojilerinde dünya devi Alman markası Kärcher, Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla önemli bir sergiye ev sahipliği yapıyor.  İlk kadın ressamlarımızdan Mihri Rasim Müşfik Açba’nın eserlerinden oluşan “İstanbul, Roma, New York’ta Ressam Mihri” isimli resim sergisi, 2-10 Mart 2024 tarihleri arasında Vadistanbul AVM’de ziyaretçilerini bekliyor.

Temizlik teknolojileri alanında dünyanın öncü markaları arasında yer alan Kärcher, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla, ilk kadın ressamlarımızdan Mihri Rasim Müşfik Açba’nın eserlerini sanatseverlerle buluşturuyor. Ünlü ressamın yaşamını, sanat serüvenini ve resim sanatının ülkemizdeki gelişimine olan katkısını ele alan, bilgilendirici nitelikteki belgesel sergi, 2-10 Mart 2024 tarihleri arasında Vadistanbul AVM’deki özel bir bölümde misafirlerin ziyaretine açık olacak. Çalışmalarını Düsseldorf’ta bağımsız küratör olarak sürdüren Dr. Necmi Sönmez’in katkıları ile hazırlanan “İstanbul, Roma, New York’ta Ressam Mihri” resim sergisi, sanatçının tüm zorluklara rağmen kendi yolunda ilerleyerek verdiği mücadeleyi tarihsel, sosyal ve kadın hakları savunuculuğu bağlamında aktarmayı hedefliyor. Belgesel sergide, Ressam Mihri’nin özgün eserlerinin yanı sıra, fotoğrafları, resimlerinin röprodüksiyonları ve ilişki içinde olduğu İstanbul sanat çevresi tanıtılacak. Sergide, orijinal boyutlarında ve yine 4’ü orijinal olan 13 eser sergilenecek.

Mihri Rasim Müşfik Açba, Türkiye’de çağdaş resim çalışmalarını ilk başlatan kadın ressam olarak ve özellikle de portreleriyle tanınıyor. Ressamın portrelerini yaptığı kişiler arasında Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk, Eski Amerika Birleşik Devletleri Başkanı Franklin D. Roosevelt, Amerikalı Mucit ve İş Adamı Thomas Edison gibi birçok önemli isim bulunuyor.

Kärcher’in kurulduğu ilk yıllardan itibaren kurucusu olan Alfred Kärcher, eşi Irene’in büyük desteğini gördü. Irene Kärcher, Alfred Kärcher’in zamansız vefatıyla şirketin bütün yönetimini üstlenerek markanın büyümesini sağladı. Böylece erkek egemen bir sektörde, bir sanayi şirketinin başında alışılmadık bir pozisyonu üstlenerek döneminin kadın kahramanı ve büyük bir ilham kaynağı haline geldi. Kärcher bu sergi ile bir başka kadın kahraman olan Ressam Mihri Rasim Müşfik Açba’nın alışılmadık ve ilham veren hayatına ışık tutmayı amaçlıyor.

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

Bir Cevap Yaz

Gazete Boğaz Hakkında

Bir Cevap Yaz

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi *