«
  1. Anasayfa
  2. Gündem
  3. “Kardeş şehir” Karkamış için saygı duruşu

“Kardeş şehir” Karkamış için saygı duruşu

kardes-sehir-karkamis-icin-saygi-durusu.jpg

Karabağlar Belediye Meclisi Aralık Ayı Toplantısı Başkan Selvitopu yönetiminde yapıldı.

 

Karabağlar Belediye Meclisi’nin aralık ayı toplantısı, Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu yönetiminde gerçekleştirildi.

 

Toplantı, Karabağlar Belediyesi’nin “kardeş şehri” Gaziantep’in Karkamış ilçesine yapılan roketli saldırıda yaşamını yitirenler için 1 dakikalık saygı duruşuyla başladı. Karkamış’taki şehit vatandaşları rahmetle andıklarını belirten Başkan Selvitopu, “Hepimizin başı sağolsun” dedi.

Daha sonra belediye çalışmalarıyla ilgili meclis üyelerini bilgilendiren Başkan Selvitopu, “Uzundere Atatürk Gençlik ve Spor Merkezi, Çalıkuşu Semt Merkezi projeleri son hızla sürüyor. Yeşilyurt Pazaryeri ihalesini bu ay yapacaktık ancak İzmirgaz’la ilgili bir konu var. Dosyası ve bütçesi hazır. Ocakta yapım ihalesine çıkacağız. Esendere, Yurtoğlu ve Üçkuyular pazaryerleri ihalelerini de gelecek yıl yapmayı hedefliyoruz” dedi.

 

Asfalt çalışmalarının yoğun yağışlar nedeniyle yavaşladığı belirten Başkan Selvitopu, “Bu sürede araçlarımızın ve pilentimizin bakımını yapacağız. Sokaktaki çalışmalarımız ise aynı hız ve kararlılıkla devam ediyor. Gelecek yıl asfaltlama, kaldırım ve park yapımları konularında yoğun bir çalışma içinde olacağız” diye konuştu.
 

Bakanlığa bildirildi

Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’nın yetkisindeki 540 hektarlık alanla ilgili hazırlanan planda belirledikleri teknik eksiklikleri bakanlığa bildirdiklerini vurgulayan Başkan Selvitopu, “Planda, pazaryerlerinin kentsel çalışma, parkların okul alanı olarak gösterilmesi gibi maddi hatalar var. Bunlarla ilgili bakanlıktan yanıt bekliyoruz” dedi.

Toplantıya, CHP İlçe Başkanı Mehmet Türkbay, MHP’nin İlçe Başkanı Latif Alaboğa ve ilçe başkan yardımcıları İbrahim Karadağ’la Vedat Can, AK Parti’nin Yerel Yönetimlerden Sorumlu İlçe Başkan Yardımcısı Şehmuz Gültekin’le İlçe Gençlik Kolları Başkanı Şehmuz Yıldız, Saadet Partisi Mahalli İdarelerden Sorumlu İlçe Başkan Yardımcısı Necati Tağaç ve ilçe başkan yardımcıları Mustafa Özkurt’la Celal Karabalık da katıldı.

 

Kaynak: (BYZHA) – Beyaz Haber Ajansı

Bir Cevap Yaz

Gazete Boğaz Hakkında

Bir Cevap Yaz

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi *